Congres Samenwerken aan Sterke Jeugdhulp

Van der Valk Hotel
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Nederland
17 juni

Wil jij ook voorkomen dat er komende jaren meer suïcidale Charlottes met hond op de grond bij het Ministerie van VWS in Den Haag zitten? Moeten wachten op hulp, niet de juiste begeleiding kunnen krijgen, telkens je verhaal moeten doen – daar moet een einde aan komen. En dat kan ook.

Samenwerken aan Sterke Jeugdhulp in de regio
Op dit congres hoor je in welke regio’s het wél lukt om een goede samenwerking rond zorg voor jeugd voor elkaar te krijgen. Hoe je écht het brede sociaal domein inzet om tot integrale aanpak van problemen bij jeugd van 0-25 jaar te komen. En hoe die samenwerking met het onderwijs, GGZ, opvang, Jeugdhulp en andere partijen vruchtbaar tot stand komt en blijft.

Vijf jaar na de invoering van de Jeugdwet zien we dat er nog veel winst te behalen is in de Jeugdhulp. Lange wachtlijsten en financiële problemen zijn dagelijks in het nieuws en het kabinet neemt de Jeugdhulp opnieuw op de schop. Welke problemen zijn de oorzaak hiervan? Daarbij verschillen de problemen per regio. Waar loopt het wel goed? Wat kunnen we daarvan leren? Deze problematiek los je niet alleen op.

Werk samen aan het versterken van de Jeugdhulp en leer op dit congres:

  • Hoe ziet het hedendaagse Jeugdhulp er uit?
  • Hoe werken de GGZ en basis Jeugdhulp samen aan Sterke Jeugdhulp?
  • Hoe werken onderwijs en Jeugdhulp samen aan een Sterke Jeugdhulp?
  • Door de ogen van Ervaringsdeskundige; hoe maak je Jeugdhulp zichtbaar voor het kind?
  • Hoe werk je als Jeugdhulpverlener samen aan Sterke Jeugdhulp?

Door de bril van…
Tijdens de lezingen en kennissessies wordt er vanuit een aantal verschillende perspectieven naar de Jeugdhulp gekeken. O.a. door de bril van:

Met behulp van praktijkvoorbeelden, een tekentolk, casussen, onderzoeken en tools gaan we in op de laatste actualiteiten rondom Jeugdhulp. Wat werkt wel en hoe bereik je dit?

Meer informatie

Voor meer informatie over dit congres en de mogelijkheid om in te schrijven kijkt u op deze website.