Agenda voor 06/2019

 • 17 mei tot 7 juni
  BCN Capelle a/d IJssel
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  Wilt u leren hoe u de adolescent en zijn/haar systeem weer meer “empowered”  kunt laten voelen voor de volgende stap in hun proces? Dan is dit voor u de juiste training.

 • 6 juni
  Conferentiecentrum de Kapel
  Zeist
  Nederland

  In deze masterclass zal psychiater Lois Choi-Kain ingaan op alle in’s en out’s in de behandeling van de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (Narcissistic Personality Disorder = NPD) en hoe deze stoornis vaak samen gaat met en invloed heeft op (de
  behandeling van) andere aandoeningen alsook op het therapeutisch proces.

 • 7 juni
  Van der Valk Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen presenteert in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen het GIT-PD-congres op vrijdag 7 juni 2019 in het Van der Valk hotel te Utrecht.

  Tijdens dit congres maakt u kennis met het GIT-PD-model. Het GIT-PD-model heeft als insteek een evidence based psychotherapeutische behandeling te bieden aan álle patiënten met een persoonlijkheidsstoornis en is het antwoord op vele inhoudelijke én organisatorische vraagstukken die naar voren komen in dit ingewikkelde speelveld.

 • 7 juni
  Museum Singer
  Laren
  Nederland

  Gestolde boosheid en openlijke woede

 • 13 juni
  De Doelen
  Rotterdam
  Nederland

  In de forensische psychiatrie worden steeds meer technologische vernieuwingen ter verbetering van assessment en behandeling ontwikkeld, getest en geïmplementeerd. Te denken valt aan het gebruik van zogenaamde mobiele wearables waarmee psychofysiologische gegevens van patiënten kunnen worden verzameld, geanalyseerd en geïmplementeerd. Hiermee kan bijvoorbeeld de hartritmevariabiliteit en huidgeleiding worden gemeten ter voorspelling van agressie.

 • 16 juni tot 20 juni
  -
  Riga
  Letland

  Het verwerven van autonomie is een logisch einde van de adolescentie, maar is dit in deze tijd wel zo simpel? Wat voor een effect heeft trauma op verhoudingen in gezinnen en hoe beïnvloedt dit weer de ontwikkeling van individuele gezinsleden?

 • 20 juni
  Green Village
  Nieuwegein
  Nederland

  De prevalentie van suïcide is hoog, in Nederland plegen gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord. Voor hulpverleners in de ggz is de behandeling van cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben niet eenvoudig. Zeker niet als het om complexe, comorbide problematiek gaat zoals bijvoorbeeld depressie, persoonlijkheids- of ontwikkelingsproblematiek, angst- en/of dwangstoornissen.

 • 21 juni
  De Reehorst
  Ede
  Nederland

  Hoogsensitiviteit: voor menigeen roept dit de associatie op met een vaag begrip zonder afdoende (wetenschappelijke) onderbouwing. Het begrip wordt op allerlei manieren gebruikt en het label wordt te pas en te onpas aan zowel kinderen als volwassenen toegekend. De onheldere theoretische beschouwingen en brede toepassingen in de praktijk van alledag leiden al met al tot veel misverstanden. De eerste vraag die gesteld moet worden is: bestaat hoogsensitiviteit?

 • 21 juni
  Antropia
  Driebergen
  Nederland

  Feels like I'm going to lose my mind

 • 27 juni tot 28 juni
  De zalen van zeven
  Utrecht
  Nederland

  Op 27 en 28 juni 2019 vindt de vijfde editie van de workshop Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders plaats. 
  Tijdens deze dagen worden de principes van de GIT-PD bijgebracht en leert u hoe u deze principes aan uw collega's kunt overdragen.
  Er zal gebruik gemaakt worden van theoretische inzichten, instructiefilmpjes en rollenspelen.