Agenda

 • 2 juni

  Masterclass Wet Zorg en Dwang

  Aristo Amsterdam, Amsterdam, Nederland

  De nieuwe Wet zorg en dwang is sinds 1 januari 2020 ingevoerd, maar roept nog veel vragen op. Ook u krijgt te maken met de nieuwe kaders voor het juist toepassen van onvrijwillige zorg en de rechtspositie van cliënten.

  mr.dr. Brenda Frederiks is universitair docent gezondheidsrecht en juridisch adviseur en houdt zich al jaren bezig met vraagstukken rond de Wet zorg en dwang.

 • 4 juni

  VERS training

  Trimbos-instituut, Utrecht, Nederland

  Bent u geïnteresseerd in het geven van de VERS training? Bent u hulpverlener met minimaal een hbo-opleiding, heeft u ervaring met het geven van groepsbehandelingen en heeft u enige kennis van borderline persoonlijkheidsstoornissen? Dan kunt u zich aanmelden voor onderstaande training.

 • 7 juni tot 11 juni

  Edinburgh: De Persoon(lijkheid) - Curriculum Persoonlijkheidsstoornissen

  -, Edinburgh, Nederland

  In de eerste plaats zijn al uw patiënten een persoon en ieder persoon heeft persoonlijkheidseigenschappen. Als deze zich nogal nadrukkelijk of uitgesproken manifesteren en het psychosociaal functioneren - en daarmee het herstel - in de weg staan, zijn interventies noodzakelijk. Voorbeelden hiervan zijn mensen die te veel zaken uit de weg gaan, zichzelf overschatten, hun emoties slecht kunnen reguleren, het allemaal te goed willen doen, niet goed beslissingen durven nemen of juist te impulsief zijn.

 • 9 juni

  Congres Personen met verward gedrag in beeld

  NH Hotel Amersfoort, Amersfoort, Nederland

  Voorkom dat uw cliënt tussen wal en schip raakt en bied een behandeling op maat in de wijk!

  Personen met verward gedrag krijgen steeds vaker ambulante zorg aan huis. Dit creëert nieuwe uitdagingen voor u als zorgprofessional. U heeft niet alleen contact met uw cliënt maar ook met het systeem eromheen, zoals andere zorgprofessionals en buren. Hoe biedt u de beste ambulante zorg aan uw cliënt? Welke rol kunnen de buren innemen als steunsysteem? En hoe werkt u optimaal samen met uw collega’s van andere instellingen?

 • 11 juni

  Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen: nieuwe aandachtsgebieden

  Auditorium Apenheul, Apeldoorn, Nederland


 • 17 juni

  Congres Samenwerken aan Sterke Jeugdhulp

  Van der Valk Hotel, Veenendaal, Nederland

  Wil jij ook voorkomen dat er komende jaren meer suïcidale Charlottes met hond op de grond bij het Ministerie van VWS in Den Haag zitten? Moeten wachten op hulp, niet de juiste begeleiding kunnen krijgen, telkens je verhaal moeten doen – daar moet een einde aan komen. En dat kan ook.

 • 19 juni

  GGZ Congres Schematherapie

  Van der Valk Veenendaal, Veenendaal, Nederland

  Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Deze vorm van therapie heeft als uitgangspunt dat er universele emotionele basisbehoeften bestaan. Wanneer er chronische tekorten zijn in het valideren van deze basisbehoeften in de kindertijd ontstaan schema’s (thema’s in de gevoelsbeleving) die gekleurd worden door gevoelens van angst, onzekerheid en wantrouwen. Activatie van die schema’s en de manier hoe cliënten omgaan met deze emoties leiden tot wisselende gemoedstoestanden die in schematherapie modi worden genoemd.

 • 24 juni

  TOPGGz-congres 2020

  Het Oude Magazijn, Amersfoort, Nederland

  Naar perspectief op herstel
  Perspectief op herstel bieden aan patiënten met de meest complexe zorgvragen. Dát is waar TOPGGz-afdelingen primair voor staan en wat tegelijkertijd ook hun grootste uitdaging vormt. Een interessante paradox die nieuwsgierig maakt. Want: hoe doen deze afdelingen dit dan? 

 • 7 juli

  Groepspsychotherapie anno 2020

  Congrescentrum InnStyle, Maarssen, Nederland

  Psychotherapie in groepsverband is niet meer weg te denken uit de GGz en de ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in rap tempo op. Het onderzoek naar groepen staat echter minder in de belangstelling terwijl kennis hiervan essentieel is om “een groep te doen”, zowel voor de gespecialiseerde therapeut als voor de GGz-professional die deze specifieke opleiding niet heeft afgerond.

 • 4 september

  GGZ Congres Trauma bij kinderen

  Green Village Nieuwegein, Nieuwegein, Nederland

  Gevolgen van trauma herkennen en behandelen
  De laatste jaren is er groeiende aandacht voor de gevolgen van trauma bij kinderen en de behandeling daarvan. De gevolgen van trauma zijn over het algemeen ernstig en vergaand. Het heeft een negatieve invloed op onder andere de persoonlijkheidsontwikkeling van het kind en het vermogen om relaties met anderen aan te gaan.